субота, 10. октобар 2015.

Обележена Дечја недеља 2015

Обележена Дечја недеља


Од 5. до 9. октобра, у Основној школи "Први мај" у Владимировцу обележавала се Дечија недеља коју су красиле многе лепе активности од стране наших ђака и наставника.

Сваки дан је био обележен неком посебном активношћу, па је тако првог дана приређена ревија од рециклираног материјала (папира, картона, најлона итд.), а деца, као и сви присутни,  уживали су  у истој, активно подржавајући своје другаре. Млађи су своју креативност испољили на бетону, цртајући кредама у боји. Другог дана организовале су се разне такмичарске игре (скакање у џаку, трчање везаних руку и ногу, ношење јаја у кашици, плес уз лоптице у пару и др.), у којима су сви посебно уживали, и уторак је био  један од најактивнијих дана. У наставку недеље, трећег дана, ђаци су могли да замене улоге са својим наставницима и увере се да то није нимало лак посао, али њима  свакако занимљив и несвакидашњи. Четврти дан је обележило доношење биљака од своје куће и украшавање учионица истим, што је додатно оплеменило радни простор.


Завршног дана, у оквиру спортског дана, наша школа је угостила ученике из Основне школе "Жарко Зрењанин" из Банатског Новог Села. Повод је био организовање фудбалске утакмице којој су присуствовали ћаци, наставници и сви они који су исту желели да погледају. Такође, за старије је организована журка у фискултурној сали, чему су се посебно обрадовали. Са друге стране, за млађе је организован пријем првака у Дечји савез, као један од важнијих догађаја за сваког ђака у основној школи.

Поред свих активности, школска библиотека је организовала акцију донирања књига, којој се могао одазвати свако ко је то желео и био у могућности. У оквиру Дечје недеље поклоњено је 50 књига, и овом приликом се наша школа захваљује свима који су се одазвали акцији која ће бити организована сваке школске године.

И.Т.

Oбележен Светски дан здраве хране

Дана 16. октобра 2020. године у ОШ "Први мај" у Владимировцу се по први пут обележио Светски дан здраве хране. Циљ је био да се ма...