уторак, 1. децембар 2020.

Aplikacija Google Meet

Google Meet je aplikacija od strane kompanije Google. Namenjena je video konferencijama, a može poslužiti i u nastavi na daljinu itd. Sve što je potrebno jeste da korisnik ima otvorenu validnu g-mail adresu.

Kreator sastanka, da bi pokrenuo čas, konferenciju ili video poziv neke druge namene, neophodno je da prvo klikne na ikonicu Meet, a koja se nalazi među svim ostalim aplikacijama u gornjem desnom uglu browsera – pregledača (ako se radi preko desktop ili laptop računara). Nakon toga, kreator mora da klikne na opciju NEW MEETING ili NOVI SASTANAK, pa na START AN INSTANT MEETING ili ZAPOČNI SASTANAK. 




Koraci otvaranja aplikacije Google Meet

Aplikacija će tražiti da se dozvoli upotreba kamere i mikrofona i to učinite. Pored prozora koji je pokrenuo video chat, nalazi se opcija JOIN NOW, nakon čega  će se ponuditi već gotov link video poziva. Taj link može da se kopira u Google Classroom ili, pak, na neki drugi način (Viber, FB Mesenger itd), a učesnici moraju da kliknu na pomenuti link i da idu na opciju UDJI, kako bi prisustvovali sastanku. Takođe, kreator sastanka, veb konferencije ili online časa može pozvati učesnike i na drugi način, bez linka. Treba da kliknete na opciju iznad, sa desne strane (PEOPLE), zatim na ADD PEOPLE, onda unesete e-mail adresu korisnika koje želite da pozovete na čas ili video konferenciju pa, na kraju, na opciju INVITE. Posle ovih koraka, može se smatrati da ste pozvali slušaoce na vaš sastanak ili čas.


Izgled aplikacije Google Meet

Osnovne funkcije ove aplikacije nalaze se u donjem desnom uglu i to PRESENT NOW (YOUR ENTIRE SCREEN, A WINDOW, A TAB), tj. možete podeliti ekran vašeg računara sa  drugim korisnicima itd.  Takođe, u donjem densnom  uglu, gde su tri uspravne tačkice, nalazi se i opcija WHITEBOARD (bela tabla),  a koju možete da delite sa korisnicima, tako što idete na pomenutu opciju, pa kada vam se otvori virtuelna bela tabla, idete na opciju SHARE, kako biste je podelili. Korisnici će dobiti link preko e-mail adrese ili preko aplikacije JAMBOARD na smart telefonima, a na koju treba da kliknu, kako bi i oni videli prikaz i koristili istu preko svojih uređaja.


Izgled bele table u aplikaciji Google Meet

Pored bele table, moguće je promeniti pozadinu  predavača (estetska funkcija) i to preko opcije Change background, kao i da proširite prikaz na ekranu (opcija Full screen). Od korisnijih funkcija, tu je i Change Layout (raspored i prikaz slušaoca itd).

Mikrofon i kameru možete uključivati i  isključivati po potrebi, ako to želite. Poziv se završava tako što se ide na opciju LEAVE CALL (NAPUSTI POZIV).

Нема коментара:

Постави коментар

Oбележен Светски дан здраве хране

Дана 16. октобра 2020. године у ОШ "Први мај" у Владимировцу се по први пут обележио Светски дан здраве хране. Циљ је био да се ма...