среда, 19. новембар 2014.

Najprodavaniji album u istoriji muzike - njegovo veličanstvo "Thriller"

Većina ljudi ne može zamisliti svoju svakodnevnicu bez muzike. Volimo da slušamo razne žanrove tj. stilove u muzici. Još su grčki filozofi  davno govorili da je muzika "lek za dušu", a ja bih se složio sa tom tvrdnjom a pretpostavljam i vi.

Da li ste se nekad zapitali, šta je to najprodavanije bilo u oblasti muzike tj. soubiznisa? Koja ploča, cd ili kaseta? Koji izvođač je najviše zaradio u svojoj karijeri?
U ovom članku vam predstavljam najprodavaniji pop album i inače, najprodavaniji album ikada - "Thriller" Michaela Jacksona.


Album se pojavio na svetskom tržištu 30. novembra 1982. godine u izdanju Westlake Recording studija, a njemu se nalazi 12 studijskih pesama. Najuspešnije pesme sa albuma su bile: Thriller, Beat it, Billie Jean, Human nature, mada, svaka pesma sa albuma je bila više-manje uspešna.
Album je prodat u neverovatnih 104 miliona primeraka (lp ploča, kompakt disk i audio kaseta). I dalje prodaje širom sveta i može se kupiti u vidu kmpakt diska ili lp ploče. Pobrao je lepe ocene kod muzičkih kritičara.


Album su propratili vrlo skupi muzički spotovi sa petominutnim uvodima koji su i doprineli popularizaciji albuma i njegovoj velikoj prodaji, tj. visokom tiražu. Jedan od najznačajnijih spotova sa ovog albuma je uradjen upravo za naslovnu nnumeru - Thriller.





Нема коментара:

Постави коментар

Oбележен Светски дан здраве хране

Дана 16. октобра 2020. године у ОШ "Први мај" у Владимировцу се по први пут обележио Светски дан здраве хране. Циљ је био да се ма...